Tartalomjegyzék
- 9 Tipp, hogy Megakadályozzák a Prosztata Rák
- Lehet A Prosztatarák Kell Akadályozni?
- Testtömeg, fizikai aktivitás, táplálkozás
- Vitamin, ásványi anyag, valamint egyéb kiegészítők
- Lehet csökkenteni a kockázatot?
- Lehet egészséges életmód csökkenti a kockázata a prosztatarák?
- Mi az egészséges táplálkozás?
- Lehet olyan élelmiszerek, kisebb a kockázata a prosztatarák?
- Mely ételek növelheti a kockázata a prosztatarák?
- Kellene vennem kiegészítők?
- Mennyi fizikai aktivitás a teendő?
- Hivatkozások
9 Tipp, hogy Megakadályozzák a Prosztata Rák
A prosztata, orgona alatt található a húgyhólyag, termel ondót. Szerint a Centers for disease Control and Prevention (CDC), prosztatarák a második leggyakoribb rákos férfiak körében az Egyesült Államokban. A kialakulásának kockázata a prosztatarák fokozatosan növekszik az életkorral.
Minden 100 ember 60 év feletti, hat majd a prosztatarák, mielőtt a 70 éves lesz, a CDC szerint.
Nincs abszolút prosztatarák megelőzése, de a bizonyítékok azt mutatják, diéta kulcsfontosságú szerepet játszik. Olvass tovább diéta tippek, további információk.
Paradicsom, görögdinnye, másik vörös élelmiszerek tartozik, az élénk színű, hogy egy erős antioxidáns hatású likopin nevű. Tanulmányok azt mutatják, hogy a férfiak, akik fogyasztanak, ez a gyümölcs, paradicsom alapú termékek alacsonyabb a kockázata a prosztatarák, mint azok, akik nem.
Egyéb megállapítások arra utalnak, hogy a főzés paradicsom megkönnyíti a test felszívja a likopin. A vörösebb, a paradicsom, a jobb, mert a likopin halmozódik fel az érés során. Ez azt jelenti, hogy sápadt, bolti paradicsom, amelyek választotta túl korán kevesebb, likopin, mint a szőlő, érett paradicsom.
A tápanyagok, vitaminok szereplő gyümölcsöt, zöldséget lehet alacsonyabb a kockázata, hogy a prosztatarák. Zöld zöldségek tartalmaznak vegyületek, amelyek segítenek a test lebontják rákot okozó anyagok, úgynevezett rákkeltő. Tápanyagban gazdag étrend is segít lelassítani a rák terjedését.
Eszik gyümölcsöt, zöldséget, egész nap, akkor kevésbé valószínű, hogy töltse ki a feldolgozott junk food.
Zsírsav, az úgynevezett omega-3, lehet, hogy segít csökkenteni a kockázatot a fejlődő prosztatarák. Az Omega-3 található bizonyos hal, beleértve a szardínia, tonhal, makréla, pisztráng, lazac.
Ha összehasonlítjuk a magas zsírtartalmú étrend, étkezési alacsony zsírtartalmú étrend és szedett halolaj kiegészítőket megállapították, hogy lassú a növekedés, a prosztata rákos sejtek. Könnyebb kezelni a rákot, hogy még nem terjedt kívül a prosztata.
Tápanyag úgynevezett isoflavones összefüggésbe hozták, hogy csökken a kockázata a prosztatarák. Isoflavones találhatók:
- tofu (szójababból)
- csicseriborsó
- lencse
- lucerna csíra
- mogyoró
Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a férfiak, akik isznak zöld teát, vagy zöld tea kivonat kiegészítők, kisebb a kockázata a prosztatarák, mint azok, akik nem.
Évtizedes vizsgálatok arra utalnak, hogy elkényezteti komoly kávé szokás kapcsolódik csökkent fennáll a halálos kimenetelű prosztatarák:
- Ivás négy-öt csésze kávét minden nap lehet kisebb az esélye a halálos, illetve magas minőségű prosztatarák.
- Függetlenül attól, hogy hány csésze kávét iszik, átfogó, minden három csésze kávét iszik, csökkentheti a kockázatot a halálos kimenetelű prosztatarák 11 százalék.
Ez írja le a dózis-válasz összefüggés prosztata rák, kávé. Ez azt jelenti, hogy a hatása a prosztatarák megy felfelé vagy lefelé a mennyiségű kávét inni. Ezek a mellékhatások nem terjed ki valakit, aki csak megragadja egy alkalmi kupa.
Azonban nagy dózisú koffein okozhat súlyos egészségügyi problémák, mint például szabálytalan szívverés, roham. Szerint a Mayo Klinika, a napi ajánlott mennyiségű koffein a legtöbb egészséges felnőtteknek 400 mg vagy 1 1/2 csésze.
Milyen a kávé kész is egy tényező. Egy Norvég tanulmány nézett kávét főzött egy szűrő, főtt kávé, amely nem használ ilyen szűrő. Emberek, akik ittak főtt kávé látszott, hogy kisebb a kockázata a prosztatarák, mint a férfiak, akik ittak kávét készített egy másik utat, vagy egyáltalán nem.
A vegyi anyagok cafestol, kahweol jól ismert rákellenes képességeit. Kutatók úgy vélik, hogy ezek a vegyi anyagok a csapdába, amikor kávét fut át egy papír szűrő. Főtt kávé engedélyezheti, hogy ezek a rákellenes vegyi anyagok, hogy maradjon a napi sört.
Vizsgálatok azt mutatják, hogy egy kapcsolat állati zsírok, nagyobb a kockázata a prosztatarák. Amellett, hogy a hús, az állati zsírok találhatók zsír, vaj, sajt. Amikor csak lehetséges, cserélje ki az állati eredetű zsírok, növényi alapú zsír.
Ez, ahelyett, hogy:
- olívaolaj helyett vaj
- gyümölcs helyett candy
- friss zöldségek, ahelyett, hogy előre csomagolt élelmiszerek
- dió vagy magok helyett sajt
Is, overcooking húst termel, rákkeltő, ezért legyen óvatos, hogy ne túl főzni a húst.
A prosztata rákos betegek, akik dohányoznak, nagyobb valószínűséggel kiújulhat a betegség. A dohányosok is nagyobb a valószínűsége, hogy egy agresszív formája, a prosztatarák.
Még nem késő leszokni. Összehasonlítva a jelenlegi dohányosok, prosztata rákos betegek, akik a dohányzásról több mint 10 éve ugyanaz volt a halálozás kockázata, mint azok, akik soha nem dohányoztak.
Egyes tanulmányok arra utalnak, hogy az alacsony folsav szint a vérben növeli a kockázatot a rák. A folsav megtalálható a különböző élelmiszerek, beleértve a zöld zöldségek, bab, narancslé. Egyre nagyobb a bevitt ezek az élelmiszerek csökkentheti a prosztatarák kockázata. Azonban a kiegészítő folsav, egy mesterséges formában folát, növelheti a rák kockázatát.
Egyes tanulmányok szerint kapcsolódó tejtermékek, vagy étrend magas a kalcium, fokozott a kockázata a prosztatarák, de ezt a kockázatot tekinthető minimális.
Túl sok zsír, főleg a közepén a test kapcsolódik nagyobb a kockázata a prosztatarák.
A rendszeres testmozgás segít fenntartani az egészséges testsúlyt. Előnyei gyakorlat tartalmazza a megnövekedett izomtömeg, a jobb anyagcserét. Próbálja meg:
Gyakorlat nem kell, hogy unalmas. Változik a rutin, majd hívja meg barátait, hogy részt. Sokkal valószínűbb, hogy az edzés, ha szórakoztató.
Kérdezze meg orvosát arról, hogy a kockázatot a fejlődő prosztatarák. Néhány pont, hogy megvitassák a következők:
- milyen orvosi szűrővizsgálatok kellett volna, mint te kor
- család története rák
- táplálkozási ajánlások
Mondja el orvosának, ha csak a kezdet, egy új edzésprogramot, vagy ha az alábbi tünetek:
- kellemetlen, bárhol a medence vagy a végbél területén
- vizelési nehézség
- véres vizelet vagy ondó
Lehet A Prosztatarák Kell Akadályozni?
Nincs biztos módja annak, hogy megakadályozzák a prosztatarák. Sok kockázati tényezők, mint például életkor, a nem, faj, család, történelem, nem lehet irányítani. De van néhány dolog, amit tehetünk, hogy talán kisebb a kockázata a prosztatarák.
Testtömeg, fizikai aktivitás, táplálkozás
A hatását a testtömeg, fizikai aktivitás, táplálkozás, a prosztata rák kockázata, vagy nem tiszta, de vannak dolgok, amiket megtehetsz, hogy talán kisebb a kockázat, mint például:
- Evés legalább 2½ csésze sokféle zöldséget, gyümölcsöt, minden nap.
- Fizikailag aktív.
- Marad az egészséges testsúlyt.
Vitamin, ásványi anyag, valamint egyéb kiegészítők
Néhány korábbi tanulmányok azt javasolta, hogy bizonyos-vitamin vagy ásványi kiegészítők, mint például E-vitamin, vagy a szelén, talán csökkenti a prosztatarák kockázatát. De egy nagy tanulmány, sem E-vitamin, sem a szelén volt alacsonyabb a prosztatarák kockázata.
Számos tanulmány most néztem a lehetséges hatások a szója fehérje (ún. isoflavones) a prosztata rák kockázata. Ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei még nem állnak rendelkezésre.
Bármely kiegészítő van a potenciál, mind a kockázat / haszon. Megkezdése előtt, vitaminok vagy egyéb kiegészítők, beszéljen orvosával.
Egyes gyógyszerek segíthet csökkenteni a prosztatarák kockázata.
5-alfa-reduktáz-gátlók
A gyógyszerek finaszterid (Proscar), valamint a dutaszterid (Avodart) vizsgálták, hogy ha lehet alacsonyabb a prosztatarák kockázatát, de az nem világos, hogy az előnyök meghaladják a kockázatokat, a legtöbb ember. Még mindig a férfiak, akik szeretnének többet tudni arról, hogy ezek a gyógyszerek, beszélje meg azokat az orvosokat. Ezek a szerek jelenleg kezelésére jóindulatú prosztata-megnagyobbodás (BPH), a nem rákos növekedés a prosztata.
Néhány kutatás azt sugallja, hogy azok a férfiak, akik napi egy aszpirin lehet alacsonyabb kockázata, hogy a haldokló, a prosztatarák. De több kutatásra van szükség, hogy megmutassuk, ha a lehetséges előnyök meghaladják a kockázatokat, mint például a vérzés fokozott kockázata.
Más gyógyszerekkel
Más gyógyszerek, étrend-kiegészítők, amelyek segíthetnek az alacsonyabb prosztata rák kockázata, most tesztelik a klinikai vizsgálatok során. De eddig egyik sem bizonyított.
Lehet csökkenteni a kockázatot?
Ezen az oldalon
Az egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás fontos az egészséges, de lehet, hogy segít alacsonyabb a kockázata a prosztatarák. A következő információ hasznos lehet, ha szeretne többet megtudni az egészséges táplálkozás, a fizikai aktivitás.
Ha már diagnosztizált prosztatarák, vessen egy pillantást a tájékoztatást táplálkozás, fizikai aktivitás, a férfiak esetében a prosztata rák.
Lehet egészséges életmód csökkenti a kockázata a prosztatarák?
Senki nem tudja, hogyan kell megelőzni a prosztatarák, de az egészséges életmód fontos lehet.
A legújabb kutatás azt sugallja, hogy a túlsúlyos vagy elhízott valószínűleg növeli a kockázatát, agresszív vagy előrehaladott prosztatarák. Egy kiegyensúlyozott étrend, rendszeres testmozgás segíthet maradj egészséges testsúlyt, így ezek az lehet fontos, hogy csökkenti a kockázatot.
Az egészséges életmód is javítja az általános közérzetet, segít megelőzni az egyéb egészségügyi problémák, mint például a cukorbetegség, a szívbetegség, valamint egyes rákos megbetegedések.
Tudjuk, hogy a férfiak a nyugati országokban, például az egyesült KIRÁLYSÁG, sokkal valószínűbb, hogy a prosztatarák, mint a férfiak, a kelet-Ázsiai országok, mint például Kína, Japán. Valamint, hogy ha az Ázsiai férfiak lépés, hogy a nyugati országokban a kockázata a prosztatarák növeli. Ez lehet azért, mert a nyugati étrend, amely kevesebb, zöldség, gyümölcs, hal, hús, tejtermék, cukor, zsír, valamint a feldolgozott élelmiszerek.
Ismerje meg a legújabb kutatások elhízás, valamint a prosztata rák
A World Cancer Research Fund tett közzé egy jelentést, amelyből kiderül, hogy a férfiak, akik túlsúlyos vagy elhízott vagy több kialakulásának kockázata fokozott, vagy agresszív formája, a prosztatarák, mint a férfiak, az egészséges súly. Ők is úgy becsülte, hogy mintegy 10% – a, a férfiak diagnosztizálnak előrehaladott prosztatarák az egyesült KIRÁLYSÁGBAN minden évben lehet akadályozni, hogy a fejlődő, ha azt tartotta, hogy az egészséges testsúlyt.
Mi az egészséges táplálkozás?
Egy kiegyensúlyozott étrend tartalmaznia kell minden, az élelmiszer-csoportok az alábbi ábra is mutatja. Ez biztosítja a szervezet az energiát, tápanyagot, csak egy kis mennyiségű zsíros, cukros ételek, amely okozhat súlygyarapodás.
A kép azt mutatja, hogy az öt fő élelmiszer-csoportok, valamint az arányokat meg kell próbálnia, hogy enni minden nap.
A tájékoztatót a diéta, testmozgás, valamint a prosztatarák kockázatát
Ez a betegtájékoztató a férfiak, akik szeretnék, hogy egészségesebben étkezzenek, esetleg alacsonyabb a kockázata, hogy a prosztatarák. Ez biztosítja tanácsok az egészséges táplálkozás, a fizikai aktivitás.
Lehet olyan élelmiszerek, kisebb a kockázata a prosztatarák?
Egészen a közelmúltig, a szakértők azt hittem, hogy az evés bizonyos élelmiszerek valószínűleg csökken a prosztatarák kockázata. Ezeket tartalmazza:
- Tartalmazó élelmiszerek likopin – ideértve a paradicsom, egy másik piros gyümölcsök, zöldségek
- Tartalmazó élelmiszerek szelén – ideértve a Brazil dió, hal, tengeri hal, máj, vese.
Néhány tanulmány azt is javasolta, hogy más élelmiszerek talán segít, hogy csökkentse a kockázatot, beleértve az alábbiakat:
- Pulzus – ideértve a bab, borsó, lencse, szója ételek
- E-vitamint tartalmazó élelmiszerek – beleértve a növényi olajok, dió, magvak, zöld leveles zöldségek.
De a szakértők szerint a World Cancer Research Fund nemrég néztem meg az eredmények sok különböző vizsgálatok, de most már kevésbé biztos a linkek között ezek az élelmiszerek, valamint a prosztatarák kockázata. Most azt mondják, nincs elég bizonyíték, hogy mond-e vagy sem, minden egyes élelmiszerek csökkentik a prosztatarák kockázata. Azonban előfordulhat, hogy alacsonyabb a kockázat, amelyet választott egy egészséges diéta, beleértve a sok zöldség-gyümölcs, valamint számos más egészséges ételek.
Van kérdése a diéta?
Kérdezni a kérdésekre kell választ, vagy csak beszélgetni. A nővérek van időm.
Mely ételek növelheti a kockázata a prosztatarák?
Még mindig nem tudom, hogy minden egyes élelmiszerek növeli a prosztatarák kockázata. De egyes tanulmányok arra utalnak, hogy bizonyos élelmiszerek lehet, hogy növeli a kockázatot, ha enni sok.
Dairy foods
Egyes tanulmányok azt találták, hogy az evés vagy az ivás sok tejtermékeket, például tej, joghurt vagy sajt, lehet, hogy növelje a kockázata a prosztatarák. Ez azért lehet, mert a kalcium tejtermékek, vagy lehet valami más is.
További kutatásokra van szükség, hogy megtudja, hogy kevesebbet eszik kalcium vagy kevesebb tejterméket lehet, hogy segít megelőzni a prosztatarák. Amíg nem tudunk többet, érdemes kipróbálni csökkenti ezek az élelmiszerek a diéta. De kell egy kis kalcium – 700mg egy nap–, hogy a csontok egészséges. Lehet kapni 700mg a kalcium azáltal, hogy egy pohár 200ml tej, 30g sajt, egy kis joghurttal.
A feldolgozott vörös hús
Egyes tanulmányok azt találták, hogy eszik vörös vagy feldolgozott húst, mint például a kolbászfélék, hamburgerek, bacon, sonka, lehet, hogy növelje a kockázata a prosztatarák. De a legújabb kutatások azt jelenti, hogy a szakértők most nem vagy biztos abban, hogy nem ezek az élelmiszerek növelik a kockázatot.
Ha azt szeretné, hogy csökkentik a vörös vagy feldolgozott húst, a diéta, meg lehet próbálni eszik, csirke, pulyka vagy hal helyett.
Egyéb élelmiszerek
A tudósok úgy vélik, számos más élelmiszerek – módon készül, vagy sült hús–, hogy lehet, hogy növelje a kockázata a prosztatarák. Ezek közé tartozik – a kész, majd az égett hús, telített zsírok, alkohol. De abban a pillanatban, hogy nincs elég bizonyíték a lehetséges linkek között ezek az élelmiszerek, illetve a prosztatarák.
Táplálkozás, fizikai aktivitás, valamint a kockázata a prosztatarák
Ez a betegtájékoztató a férfiak, akik szeretnék, hogy egészségesebben étkezzenek, esetleg alacsonyabb a kockázata, hogy a prosztatarák. Ez biztosítja tanácsok az egészséges táplálkozás, a fizikai aktivitás.
Kellene vennem kiegészítők?
Néhány ember kiegészítők próbálni alacsonyabb a kockázata a rák, de a tanulmányok azt sugallják, hogy ez nem fog működni. Sőt, néhány kiegészítők növelhetik a rák kockázatát.
A legjobb módja annak, hogy a vitaminok, ásványi anyagok, valamint az egyéb tápanyagok a szervezetnek szüksége van az, hogy enni az egészséges, kiegyensúlyozott étrend, beleértve a sok gyümölcsöt, zöldséget. Ha használja kiegészítők, ne vegyen be többet az ajánlott napi adagnál.
Mennyi fizikai aktivitás a teendő?
A rendszeres testmozgás jót tesz az általános egészségi állapot. Az emberek, akik folyamatosan aktív valószínűbb, hogy az egészséges testsúlyt, illetve kisebb valószínűséggel alakul ki egészségügyi problémák, mint a szívbetegség, valamint egyes rákos megbetegedések.
Még nem tudjuk, hogy a fizikai aktivitás segít megelőzni a prosztatarák, de egyes tanulmányok azt sugallják, talán segít, hogy csökkentse a kockázatot, különösen agresszív prosztata rák. Intenzív mozgás lehet, hogy jobb, mint a fény gyakorlat, – de minden edzés jobb, mint a semmi.
Próbálja ki ezeket a tippeket, hogy segítsen aktív
- Cél, hogy legalább 150 perc (2,5 óra) a mérsékelt testmozgás minden héten, mint például a tempós séta, a kerékpározás, vagy tolni a fűnyírót. A mérsékelt testmozgás kell, hogy a légzés, a szívverés gyorsabb.
- Lehet gyakorolni tíz percig naponta kétszer kell kezdeni. Akkor, amikor egyre könnyebb lesz, lassan növelje ez a 30 perc alatt öt alkalommal egy héten.
- Vagy lehetne 75 perc intenzív mozgás egy héten, mint például a futás, a rögbi, vagy a foci.
- Megtalálni a sport, illetve a tevékenység élvezheti–, vagy sok más is, szóval nem unatkozom.
- Lehet, hogy mókásabb, hogy gyakorolja a többi ember – próbálja meg, ezt a dolgokat barátaival, vagy egy családtag, vagy csatlakozzon egy csapat vagy futó csoport.
- Egyre szabadban lehet jó a fizikai, mind a mentális egészségre. Ha gyakran meghajtó vagy busszal rövid utazások, próbálja meg a tempós séta helyett.
- Próbálja meg, hogy kevesebb időt töltenek ülve. Mozdul a ház TV-nézés közben, vagy válassza a több aktív videojátékok. Ne felejtsd el, hogy rendszeres időközönként tartson szünetet a munka.
- Írni mindent, amit egy tevékenységi naplót, így láthatja, hogy milyen jól csinálsz.
Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen jelentős változás, hogy a diéta vagy kezdve minden új feladat, különösen akkor, ha más egészségügyi problémák, mint például szív-vagy tüdőbetegség, vagy ízületi problémák.
Fut, mint a szél a Colin Jackson legjobb tippek
Ha azt szeretnénk, hogy fittebb, de nem is tudom, hol kezdjem, aki jobban fordul, mint a háromszoros világbajnok Colin Jackson.
Segítsen javítani az oldal
Szeretnénk megkérdezni, hogy három kérdése van az oldal.
Vegyük a felmérés
Hivatkozások
Frissítve: Március 2015 | felül Kell vizsgálni: Március 2017
Hivatkozások
- A Cancer Research UK. A prosztatarák előfordulási statisztika [Internet]. 2014 [hivatkozás 2014 Sep 16]. Elérhető: http://www.cancerresearchuk.org/cancer-info/cancerstats/types/prostate/incidence/#age
- Cao Y, Anya J. testtömeg-Index, a Prosztatarák-Specifikus Halandóság, a Biokémiai Ismétlődés: Rendszeres Felülvizsgálatát, valamint a Meta-elemzés. Rák Előző Res (Phila Pa). 2011 Jan 13;4(4):486-501.
- D’Adamo CR, Sahin A. Szója ételek, kiegészítés: a felülvizsgálat az általánosan érzékelhető, egészségügyi ellátások, valamint a kockázatokat. Altern Ther Egészségügyi Med. 2014;20 Suppl 1:39-51.
- Dennert G, Zwahlen M, Brinkman M, Vinceti M, Zeegers MPA, Horneber M. Szelén a rák megelőzésében. A Cochrane Collaboration, Dennert G, szerkesztők. Cochrane Database Syst Rev [Internet]. 2011 Május 11 [hivatkozás 2013 Dec 10]; érhető el: http://doi.wiley.com/10.1002/14651858.CD005195.pub2
- Az Egészségügyi minisztérium. A fizikai aktivitás iránymutatás felnőtteknek (19-64): tájékoztató 4. 2011.
- Deschasaux M, Pouchieu C, M, Hercberg S, Latin-Martel P, Touvier M. Étrend-Teljes, illetve Oldhatatlan Rost Bevitel Fordítottan Kapcsolódó Prosztatarák Kockázatát. J Nutr. 2014-Apr-1;144(4):504-10.
- Discacciati, Orsini N, Hadnagy A. testtömeg-index, valamint előfordulási gyakorisága a honosított, illetve előrehaladott prosztatarák … dózis-válasz meta-analízis a leendő tanulmányok. Ann Oncol. 2012 Jan 6;23(7):1665-71.
- Epstein MM, Smith-Warner SA. Absztrakt B104: a Kockázata a prosztatarák a bevitt táplálék, illetve a teljes kalcium: összesített elemzése 14 prospektív kohorsz vizsgálatok. Rák Előző Res (Phila Pa). 2011 Október 22;4(10 Kiegészítés):B104–B104.
- Gathirua-Mwangi WG, Zhang J. Étrendi tényezők kockázat az előrehaladott prosztatarák: Eur J Rák Prev. A 2014-Mar;23(2):96-109.
- Giovannucci E, Liu Y, Platz EA, Stampfer MJ, Willett WC. Kockázati tényezők a prosztatarák előfordulása, valamint a progresszió az egészségügyi szakemberek follow-up vizsgálat. Int J Rák. 2007;121(7):1571-8.
- Gonzales JF, Barnard ND, Jenkins DJA, Lanou AJ, Davis B, Saxe G, et al. Alkalmazása az Elővigyázatosság Elve, hogy a Táplálkozás, illetve a Rák. J Am Coll Nutr. 2014 Május 4;33(3):239-46.
- Häggström C, a Készletek T, Ulmert D, Bjørge T, Ulmer H, Hallmans G, et al. Prospektív tanulmány metabolikus tényezők, valamint a kockázata a prosztatarák: Metabolikus Tényezők, illetve a Prosztatarák. Rák. 2012 Dec 15;118(24):6199-206.
- Ho T, Gerber L, Aronson WJ, Terris MK, Presti JC, Kane CJ-t, et al. Az elhízás, a Prosztata-Specifikus Antigén Nadir, Biokémiai Ismétlődés Után Radikális Prostatectomiát: Biológia vagy a Technika? Eredmények a KERESÉSI Adatbázis. Eur Urol. 2012 Nov;62(5):910-6.
- Hori S, Butler E, McLoughlin J. Prosztatarák, illetve diéta: elgondolkodtató? BJU Int. 2011;107(9):1348-59.
- Hurst R, Hooper L, Norat T, Lau R, Aune D, Greenwood DC, et al. Szelén -, prosztata-rák: rendszeres felülvizsgálatát, valamint a meta-elemzés. Am J Clin Nutr. 2012 Május 30;96(1):111-22.
- Hwang YW, Kim SY, Jee SH, Kim YN, Nam CM. A szója az Élelmiszer-Fogyasztás, valamint a Kockázata a Prosztatarák: A Meta-Analízis a Megfigyeléses Vizsgálatok. Nutr Rák. 2009-Sep-23;61(5):598-606.
- Ilic D, Forbes KM-re, Hassed C. Likopin a megelőzés, a prosztatarák. In: A Cochrane Collaboration, szerkesztő. Cochrane Database of Systematic Reviews [Internet]. Chichester, UK: John Wiley Sons, Ltd; 2011 [hivatkozás 2014 Sep 23]. Elérhető: http://doi.wiley.com/10.1002/14651858.CD008007.pub2
- Ilic D, Misso M. Likopin a megelőzés, valamint a kezelés a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás, prosztata-rák: A rendszeres felülvizsgálat. Maturitas. 2012 Aug;72(4):269-76.
- Az ISD Skócia. A rák előfordulása Skóciában (2012). 2014.
- John E, Stern M, Sinha R, Koo J. Hús Fogyasztás, Főzési Gyakorlatok, Hús mutagén Anyagok, valamint a Kockázata a Prosztatarák. Nutr Rák. 2011 Május;63(4):525-37.
- Johns LE, Houlston RS. Rendszeres felülvizsgálatát, valamint a meta-analízis familiáris prosztatarák kockázatát. BJU Int. 2003;91(9):789-94.
- Közös AKI-FAO Szakértői Konzultáció a Diéta N, a Megelőzés, a Krónikus Betegségek. Diéta, táplálkozás, valamint a megelőzés, a krónikus betegségek: jelentés a KI-FAO Szakértői Konzultáció ; [a Közös, AKI-FAO Szakértői Konzultáció a Diéta, Táplálkozás, valamint a Megelőzés, a Krónikus Betegségek, 2002, Genf, Svájc]. Genf: A Világ Egészségügyi Szervezet; 2003.
- Joshi HIRDETÉS, Karám R, Catsburg C, Lewinger JP, Koo J, John ŐKET, et al. A vörös hús, baromfi, főzési gyakorlatok, genetikai fogékonyság, valamint a kockázata a prosztatarák: eredmények a soknemzetiségű, eset-kontroll vizsgálat. Carcinogenesis. 2012 Nov 1;33(11):2108-18.
- Lophatananon Egy Archer J, Easton D, Pocock R, Dearnaley D, Fickó, M, et al. Étrendi zsír, kezdeti prosztata rák kockázata. Br J Nutr. 2010 Jan 19;103(09):1375-80.
- Ma RW-L, Chapman K. rendszeres felülvizsgálatát a hatása, étrend a prosztatarák megelőzése, kezelése. J Hum Nutr Diéta. 2009 Jun;22(3):187-99.
- Fő JM, Kereszt AJ, Watters JL, Hollenbeck AR, Graubard BI, Sinha R. Minták bevitt hús, valamint a kockázata a prosztatarák között az Afro-Amerikaiak egy nagy, prospektív tanulmány. Rákot Okoz Az Irányítást. 2011 Október 5;22(12):1691-8.
- Mandair D, Rossi ÚJRA, Pericleous M, Whyand T, Caplin. A prosztatarák, valamint a befolyás az étrendi tényezők, valamint kiegészíti: a rendszeres felülvizsgálat. Nutr Metab. 2014;11(1):30.
- Middleton Fillmore K, Chikritzhs T, Stockwell T, Bostrom, Pascal R. alkoholfogyasztás -, prosztata-rák: A meta-analízis. Mol Nutr Élelmiszer-Res 2009 Feb;53(2):240-55.
- Nemzeti Intézet Egészségügyi Kiválósági. Elhízás: Útmutató a megelőzés, azonosítását, értékelését, kezelését, a túlsúly, illetve az elhízás a felnőttek, illetve a gyerekek. SZÉP klinikai útmutató, 43. 2006-ban módosított 2014 [hivatkozás 2014 Nov 10]; érhető el: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22497033
- NHS Choices. Pulzus – Live – NHS Choices [Internet]. 2014 [hivatkozás 2014 Október 6]. Elérhető: http://www.nhs.uk/Livewell/Goodfood/Pages/pulses.aspx
- NHS Choices. Vitaminok, ásványi anyagok – a Kalcium – NHS Choices [Internet]. 2014 [hivatkozás 2014 Sep 16]. Elérhető: http://www.nhs.uk/Conditions/vitamins-minerals/Pages/Calcium.aspx
- Észak-Írország Rákregiszter. Együtt éltünk, túl rák: jelentés a rák előfordulása, Észak-Írország 2010. 2013.
- Hivatal Nemzeti Statisztikák. Rák regisztráció statisztikák, Anglia, 2012. 2014.
- A Park S-Y, Murphy SP, Wilkens LR, Henderson, Kolonel LN. Hüvelyes, izoflavon bevitel, valamint a prosztatarák kockázatát: A Soknemzetiségű Kohorsz Tanulmány. Int J Rák. 2008 Június 2;123(4):927-32.
- A prosztatarák egyesült KIRÁLYSÁGBAN. Működik a kockázata a prosztatarák a Fekete férfi az [Internet]. A prosztatarák egyesült KIRÁLYSÁGBAN. 2013 [hivatkozás 2013 Október 30]. Elérhető: http://prostatecanceruk.org/we-can-help/african-caribbean-communities/1-in-4-stat-explained
- Közegészségügyi Anglia, wales-i Kormány, Skót Kormány, Food Standards Agency Észak-Írországban. A eatwell lemez. 2013.
- Punnen S, Hardin J, Cheng én, Klein EA, Witte JS. Hatása a Hús Fogyasztás, Előkészítése, Anyagok Agresszív Prosztatarák. Agoulnik én, szerkesztő. PLoS ONE. 2011 Nov 23;6(11):e27711.
- Rohrmann S Platz EA, Kavanaugh CJ, Thuita L, Hoffman SC, Helzlsouer KJ. A hús-tejtermék-fogyasztás, valamint az azt követő kockázata a prosztatarák egy kohorsz tanulmány. Rákot Okoz Az Irányítást. 2007-Feb;18(1):41-50.
- Rota M, Scotti L, Turati F, Tramacere én, Islami F, Bellocco R, et al. Alkohol fogyasztás, illetve a prosztatarák kockázatát: a meta-analízis a dózis–kockázat vonatkozásában. Eur J Rák Prev. 2012 Jul;21(4):350-9.
- Stratton J, Godwin M. A hatás a kiegészítő vitaminok, ásványi anyagok, a fejlődés, a prosztata-rák: a rendszeres felülvizsgálatát, valamint a meta-elemzés. Fam Pract. 2011 Jan 27;28(3):243-52.
- Thapa D, Ghosh R. Antioxidánsok a prosztatarák kemoprevenció: Kihívások, lehetőségek. Biokémia Pharmacol. 2012 Május;83(10):1319-30.
- Van Meghalni, MD, Csont KM-re, Williams SG, Pirotta MV. Szója, szója isoflavones a prosztata rák: a rendszeres felülvizsgálatát, valamint a meta-analízis, randomizált, kontrollált vizsgálatok: Szója, szója isoflavones a prosztata rák. BJU Int. 2014 Lehet;113(5b):E119–30.
- Venkateswaran V, Klotz LH. Diéta -, prosztata-rák: a cselekvési mechanizmusokat, valamint hatással kemoprevenció. Nat Rev Urol. 2010 Jul 20;7(8):442-53.
- Wei AZ, Giovannucci EL. Likopin, Paradicsom Termékek, illetve a Prosztatarák Előfordulása: Egy Felülvizsgálata, Újraértékelése a PSA Szűrés Korszak. J Oncol. 2012;2012:1-7.
- A walesi Rák Intelligencia, illetve a Megfigyelési Egység. Rák Wales-ben. 2014.
- World Cancer Research Fund, Nemzetközi. Folyamatos Frissítés Projekt jelentés: Diéta, Táplálkozás, Fizikai Aktivitás, valamint a Prosztata Rák [Internet]. 2014. Elérhető: www.wcrf.org/sites/default/files/Prostate-Cancer-2014-Report.pdf
- World Cancer Research Fund, Nemzetközi. Szisztematikus Szakirodalmi Áttekintés – Az egyesületek között az élelmiszer, a táplálkozás, a fizikai aktivitás, valamint a prosztatarák kockázata. 2014.
- World Cancer Research Fund, Amerikai Institute for Cancer Research. Élelmiszer, táplálkozás, fizikai aktivitás, valamint a rák megelőzése: a globális perspektíva. Washington, DC: WCRF/AICR; 2007.
- Egészségügyi Világszervezet. Globális egészségügyi kockázatok mortalitás, illetve burden of disease tulajdonítható, hogy a kiválasztott fő kockázatok. [Internet]. Genf, Svájc: a Világ Egészségügyi Szervezet; 2009 [hivatkozás 2014 Dec 2]. Elérhető: http://site.ebrary.com/id/10363978
- Wright JL, Neuhouser ML, Lin DW, Kwon ŐKET, Feng Z, Ostrander EA, et al. AMACR polimorfizmusok, étrendi bevitel vörös hús, tejtermékek, valamint a prosztatarák kockázata. A Prosztata. 2011 Apr;71(5):498-506.
- Yan L, Spitznagel EL. A szója-fogyasztás, valamint a prosztatarák kockázatát a férfiak: egy újra egy meta-analízis. Am J Clin Nutr. 2009 Feb 11;89(4):1155-63.
- Zheng W, Lee S-A.-Kész a Hús Fogyasztása, Heterociklikus Aminok Expozíció, a Rák Kockázatát. Nutr Rák. 2009 Jul 17;61(4):437-46.
A prosztatarák egyesült KIRÁLYSÁG (korábbi nevén A Prosztatarák Jótékonysági) egy bejegyzett jótékonysági Angliában vagy Walesben (1005541), Skócia (SC039332). Regisztrált cég számos 02653887. Székhelye: Negyedik emelet, A Számolás Házban, 53 tooley-t Street, London SE1 2QN. Az ÁFA Nyilvántartási Száma: 905 9415 18.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: